Страници

Translate

понеделник, 19 май 2014 г.

Сбъдната любов на Дж. Р. Уорд - една моя сбъдната мечта

Днес възнамерявах да пиша ревю на Революция от Дженифър Донъли. Едно влизане в секцията на Хеликон за нови книги помете намеренията ми както северният вятър помита... ами каквото там помита.
Защото се случи. Събитието. Крачката. Крачката в правилната посока.
Дали ще бъде единствена, дали ще остане незабелязана или ще предизвика реакции, няма значение. Защото имаме новина, както казваше един журналист и настоящ партиен лидер. Да, имаме новина и то каква.
Сбъдната любов / Lover at Last/, книга #11 от Братството на черния кинжал на Дж. Р. Уорд е на българския пазар! *Тук си представете множеството препинателни знаци, които няма да напиша.*
Резюме от гърба на корицата:
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Куин е свикнал да бъде сам. Отхвърлен от семейството си и отбягван от аристокрацията, той е намерил смисъл в съществуването си като безмилостен воин срещу Обществото на лесърите. Но животът му не е пълен. Дори когато перспективата да има свое собствено семейство изглежда възможна, той е вътрешно пуст, а сърцето му принадлежи на друг...
Блей, след години на несподелена любов, се отдръпва от Куин, който като че ли е намерил своята съвършена половинка в лицето на една Избраница и те скоро ще имат дете. На Блей му е трудно да си представи новата двойка заедно, но да построи живота си върху една напразна надежда, означава да рискува да разбият сърцето му…
Съдбата като че ли е отредила различни пътища за двамата воини и докато битката за трона става все по-ожесточена, Куин научава истинското значение на смелостта. И две сърца, на които е писано да бъдат заедно, най-накрая ще станат едно.

Не подскачам вътрешно от щастие заради самата поредица. Не я следя и не съм чела предишните книги. Не. Причината да съм радостна е, че Куин и Блей /главните герои, между които ще се развива романсът и екшънът/ са мъже. Мхм, мхм. И зарежете подробностите около сюжета като Избраници, бебета и т.н. Имаме любовен роман с главни герои мъже!
Революция е това! Свобода! Равенство! Братство! Твърдо сварено яйце! LGBT книги!
Надявам се това да е само началото на Вълната. Защото има много добри автори в LGBT жанра, заслужаващи да видим на български. За някои от тях дори съм писала в блога си.

Няма коментари: