Страници

Translate

четвъртък, 23 декември 2010 г.

Jennifer Crusie - Bet me: Един облог, една любов и много понички...


Има книги, които са интересни единствено за първи прочит. После забравяш за тях и повече нямаш желание да ги препрочиташ.

Е, Bet Me не е от тях.

Минерва Добс знае, че "и живели щастливо до края на дните си" го има само в приказките, особено с мъж, поканил я на вечеря, за да спечели облог. Кал Мориси знае, че обвързването е невъзможно, особено с жена, опака като Мин Добс. Когато си казват сбогом в края на вечерята си, броят тази вечер за провал и се споразумяват никога повече да не се виждат. Но Съдбата /главната буква не е случайна/ има други планове и не минава дълго време, преди Кал и Мин да се разправят с ревнив бивш, понички Криспи Крийм, решителна психоложка, теорията на хаоса, ужасяващо интелигентна котка, пиле марсала и повече рисковани предложения, отколкото някой от двама им е сънувал. Включително най-големия облог от всички - истинската любов.

Удивителното в Bet Me, е че като представител на поджанра романтична ситуационна комедия, успява да поддържа интереса ми непрекъснато, след всяко препротичане.

Книгата е замислена като противовес на класическия /и клиширан/ любовен роман, където героите се влюбват от първия път и всичко върви по мед и масло в отношенията им. Хуморът е изпепеляващ, по един абсурдно-смешен начин, защото наистина МОЖЕШ да подапнеш в подобни ситуации. Въпреки това историята успява да е трогателна и прекрасна и читателките, също както и Мин, се влюбват в Кал. Знам, че АЗ го сторих.

Едни от любимите ми моменти са, когато отиват на неделен обяд у нейните родители, когато отиват на обяд у неговите родители - всичко минава малко или много зле, но двамата са страхотни заедно. Песента на Елвис, която Кал изпява, защото го предизвикват, винаги ще остане в спомените ми. И естествено, първата им целувка. Не във всяка книга целувката е последвана от..... Нее, няма да ви кажа.
Оставаме с надеждата, че бг издателства ще запълнят пропуска и ще купят правата.

Няма коментари: