Страници

Translate

сряда, 20 март 2013 г.

Честит Международен ден на щастието! А, пролетта също дойде!


Днес настъпва астрономическата пролет и трябва само да погледна през прозореца, за да завидя на всички, на които не им се налага да стоят между четири стени, захлупени с таван днес. Слънцето грее, птичките пеят, тук-таме бяло пухкаво облаче. Въздъх!
Празнуваме за първи път и Международния ден на щастието. Резолюцията на ООН е незадължаваща и всяка страна може да отпразнува днешния ден както намери за добре. Аз реших да го отпразнувам като отбележа някои от нещата, които ме правят щастлива и се постарая да ги изпълня. Добре, поне едно.
1. Чуждото щастие.
Не, наистина, ако не съм в настроение да се самосъжалявам, щастливите хора ме карат да се усмихвам и ми става по-леко.
2. Да се боря за справедлива кауза.
Все още не съм се присъединила към такава, но искам. Не ми достига кураж и аз не знам защо.
3. Да прочета хубава книга.
Дефицитна стока в днешни дни. Особено щом трябва да се комбинира с подходящо настроение. Сериозно, знаете ли откога не съм изпитвала чувството да притисна книга до гърдите си, защото ми е харесала толкова много?
4. Да наблюдавам птици в полет/цъфнало дръвче/пухкави животинки.
5. Да гледам хубав филм с нещо греховно и дебелеещо за хапване. Може и плодчета, които да не свършват до края на фирма. /Набелязала съм един филм за днес. Хапването сигурно ще го пропусна, уви, кантарът не прощава./
6. Да танцувам на хубава песен.

Пожелавам ви един изпълнен с усмивки и щастие ден. Целунете любимите си същества, помиришете цвете, поиграйте с децата. Бъдете щастливи!


сряда, 13 март 2013 г.

Once Upon a Tower - Eloisa James

На 28 май можем да очакваме поредната интерпретация на приказна тематика от Елоиза Джеймс.
Признавам си, че малко позакъсах и не мога да наваксам с поредиците, които следя. Не съм прочела все още дори третата от серията "Имало едно време", но това не пречи да потривам ръце и да следя коя приказка ще падне под клавиатурата на авторката.
И така, за какво иде реч...

Един влюбен херцог...
Гоуън Стотън от Крейгивър, херцог на Кинрос цени реда и самоконтрола повече от всичко. Така че, когато среща дама, толкова спокойна, колкото и красива, той веднага иска ръката й.
... и една дама...
Еди /кратко от Едит/, която има страстен темперамент, е всичко друго, но не и спокойна. По време на дебютантския си бал има толкова висока температура, че не забелязва никого, дори известния с неуловимостта си херцог на Кинрос. Когато баща й приема предложението му... тя се паникьосва.
А когато брачната нощ не протича така, както би могла да протече, тя решава да се преструва.
... която се крие в кула...
Но неспособността на Еди да крие чувствата си правят преструвките невъзможни, така че когато бракът им се разпада, тя се оттегля в кула - и заключва Гоуън отвън.
Сега Гоуън е изправен пред най-голямото предизвикателство. Нито заповедите, нито здравият разум дават резултат с младата му съпруга. Как да я убеди да му даде ключа от кулата, щом тя вече притежава ключа към сърцето му?

петък, 8 март 2013 г.